Nem gondoltam, hogy autóversenyen is lopnak… De legalább lett egy új kardigánja kedvesemnek!

A sebesség az a közös pont, ami össze tart minket a párommal, mert annyira odavagyunk minden motorsportért, hogy mindent félredobunk, ha tudjuk, hogy verseny lesz a közelben. Gondolom, nem kell kifejtenem, hogy egy rallyn ismerkedtünk meg, még pedig úgy, hogy egy elszabadult abroncs elől rántottam el. Elég nagy fájdalmakat tudott volna okozni törékeny testének, de hősiesen megmentettem, és amikor a karomból felnézett rám, tudtuk, hogy ez szerelem. Azóta sülve-főve együtt vagyunk, ha tehetjük, bár a munkánk eléggé időrabló, ezért macerás volt a kezdetekben megoldanunk, de mióta együtt lakunk, legalább este biztos látjuk a másikat. Ezért is jó, hogy mind a ketten rajongunk a versenyekért, mert ha tudomásunk van egyről is, azonnal jelezzük munkahelyünkön, hogy akkor szabadságra lesz szükségünk, és már tervezzük is együtt, a versenypálya mely szakaszán fogunk őrjöngeni.

Nemrég Romániába látogattunk ki egy versenyre, ahol direkt kétütemű motoros autókkal versenyeztek. Szeretjük, a hangosan pöfögő trabantokat, mindig a fiatalkorunkba varázsol minket vissza. Van külön egyen színű öltözetünk ezekre a versenyekre, hisz ha már egy pár vagyunk, megadjuk a módját, meg úgy gondoljuk, sokan irigykednek azokra, akikről jól látszik, hogy mennyire egy hullámhosszon vannak. Sokszor kapjuk meg, hogy helyesek vagyunk, tényleg nagy szerepe van az öltözetünknek. Hiába tartja a mondás; Nem a ruha teszi az embert, elsőre akkor is a külső alapján ítélkeznek.

Az egyenruhánk 2 részből áll, egy egyforma pólóból és egy felsőrészből, aminek a színei hasonlók, csak az enyém egy cipzáras pulóver, még kedvesemé egy helyes kardigán. A román versenyen annyira meleg volt, hogy a felsőrészeket a táskámba tettük, amit magam mellett tartottam a futam alatt. Nem volt rá szükség így csak vettem fel a táskám, amikor vége lett a versenynek, azaz csak vettem volna fel, mert hűlt helye volt. Egyszerűen nem tudom elképzelni kinek az érdeke volt a táskámat elvinni, mert sok értéket nem képviselt, viszont annyival több emléket. A benne lévő ruhák, a kapcsolatunk hajnalától követtek végig minket a versenyekre, éltünk át bennünk jót, rosszat egyaránt. A másik dolog, ami nagyon zavart, az a figyelmetlenségem, hogy nem vettem észre, hogy elemelik a lábam mellől. Nem gondoltam, hogy ennyire nem figyelek a környezetemre, ha versenyen vagyok.

Az egész, esetben barátnőm bánata volt a legelkeserítőbb. Ő tényleg nagyon ragaszkodó fajta, és amikor szembesítettem a történtekkel, kicsit sírva is fakadt. Számára többet jelentett a közös szett, mint az eljegyzési gyűrű, mert több emlék fűződött hozzájuk. Hazafelé nagyon csendesek voltunk az autóban, mind a ketten gyászoltuk szeretett versenyes viseletünket. Meg nem csak emlék, hanem jó ruhák is voltak, és a jó öltözetet az ember nem szívesen veszíti el.

Minden áron kárpótolni szerettem volna kedvesemet, mert láttam rajta az elkeseredettséget. Valami hasonló, ha nem jobb kardigán megvételét tűztem ki célnak, mert minden igazi nő örül egy új ruhadarabnak! Egyik kolléganőm ajánlott is egy internetes butikot, ahol hatalmas a választék és nem a tipikus tucat viselet van, amit mondjuk, egy plázában lehet kapni. Mondta, hogy az oldal nagyon jól átlátható és kezelhető, nem lesz gondom kiválasztani az ideális darabot.

Valóban így volt.

kardigán

Annyira kényelmes volt böngészni az oldalt, hogy kifejezetten élveztem! A választék hatalmas volt, tetszettek az egyedi divatfotók a ruhákról és kifejezetten hamar meg is találtam azt, amivel meglepem majd szerelmem. Egy két színű fehér-szürke kardigánra esett a választásom, mert ha ugyan azt a funkciót akarom vele betölteni, mint elődjével, akkor nekem is majd hasonló színű pulóvert kell beszereznem, és ez a színkombináció jobban fekszik, mint a régi fekete-narancssárga. Az tény, hogy sokall feltűnőbb az utóbbi színösszetétel, de mi is öregszünk, inkább az eleganciára állunk át.

A rendelés menete nagyon egyszerű volt és az ígért időintervallumba (3-14 nap), meg is érkezett. Szerencsére nem volt itthon, így a futár nem neki adta át, tehát úgy adhattam át neki, ahogy akartam. Egy olyan gyönyörű kardigánt, csak is egy romantikus vacsora keretein belül lehet átadni, szóval meg is teremtettem rá az alkalmat.

Nagyon örült barátnőm az ajándéknak! Sikerült végre széles mosolyt csalni az arcára, amit azóta nem láttam, hogy megfosztottak minket értékünktől. Ez az új kardigán még jobban tetszik neki és az anyagát egyenesen imádja! Az én új pulóverem is kenterbe verte a régit, szóval már az új elegáns, de még is sportos szerelésbe látogatunk ki a versenyekre. Hálás vagyok, hogy találtam egy ilyen jó online butikot, mert különben aligha tudtam volna ilyen kellemes meglepetést okozni kedvesemnek!