Autóversenyzővel ismerkedtem meg az angol nyelvtanfolyamon

Az egyik budapesti nyelviskolába iratkoztam be, pár hete. Sokáig gondolkodtam rajta, hogy elvégezzek e egy ilyen tanfolyamot, végül az mellett döntöttem, hogy csak hasznos lesz a jövőben.

Irodai alkalmazottként dolgozom. Amolyan mindenesnek mondanám a szakmámat. Kicsit vagyok titkárnő, kicsit ügyintéző, de néha a postára is elmegyek, szóval mindet csinálok. Pont azért, hogy esetleg jobb pozícióba kerüljek gondolta azt, hogy részt veszek egy ilyen angol nyelvtanfolyamon.

Persze tanultam nyelvet én az iskolában, nincs is azzal baj, de ne angolt, hanem németet. Persze messze nem megy már olyan jól, mint akkor. Azért ha hirtelen meg kellene szólalnom, nem tudom, hogy menne e, vagy ha útba igazítást kellene adnom valakinek, lehet gondolkodnom kellene igen csak rajta. Angolul meg aztán még annyit sem tudok. Pont ez a probléma, mert itt bent, inkább arra lenne szükségem, és a számítógéphez is. Sokszor csak az a gond, hogy nem értem, hogy mit ír ki angolul. Persze van, amit automatikusan megért az ember, mert értelem szerű, de nem mindent.

A tanfolyam

A munkám mellett lehetőségem lenne arra, hogy egy alap tanfolyamot elvégezzek. Igaz nem ad túl nagy tudást, de kiindulásnak teljesen jó lenne, a többit meg menet közben majd meglátom. Pár napos gondolkodás után döntöttem az mellett hogy belevágok, és beiratkoztam.

Teljesen meglepődtem, hogy minden féle nem, és korosztály képviselteti magát. Persze azon nem lepődtem meg, hogy egy fiatalabb srác mit keres ott, de az már meglepő volt, hogy egy ötvenes éveiben járó férfi miért iratkozik be.

Az egyik szünetben mindenki mesélte a maga sztoriját, ki miért iratkozott be, jár a tanfolyamra. Leírok nektek pár sztorit, hogy ki miért jár a mi csoportunkba, miért szeretne nyelvet tanulni?

Az egyik nő elmesélte, hogy azért jár angol tanfolyamra, mert szeretne a lányának segíteni, hogy megtanuljon angolul. Most nem szereti a nyelvet, és ő nem tud neki segíteni tanulni Így majd lesz neki lehetősége rá, hogy megszerettesse vele, vagy tudjon segíteni neki amikor elakad.

Pár fiatal volt, köztük megoszlott a dolog, hogy ki miért jár ide. Volt aki majd nyelvvizsgára szeretne készülni, de olyan is volt köztük, aki azért tanul nyelvet, mert ki szeretne menni külföldre dolgozni, és ezzel szerezne magának egy alap nyelv ismeretet.

Az egyik férfi azért, mert egy cége van, és hogy jobban tudjon kommunikálni, racing-car-715927_1280ez is érthető volt. ugyanakkor azt is elmesélte, persze ezt a egy másik alkalommal magáról, hogy hobby szinten autó versenyző. Igazán jó fej volt.

Persze, mint mindenki, én se maradhattam ki a sorból, és elmeséltem az én sztorimat.

 

Igazából szerintem egész jó kis csapat verődött össze. Az, hogy a nyelvet ki hogyan fogja megtanulni, az majd a végére ki fog derülni. Most még jó mókának tűnik így az elején, meg amíg nem kell megszólalni. Na attól egy kicsit tartok, nehogy nevetség tárgyává tegyem magamat. Bár azért csak felnőttek vagyunk, és kulturáltak, és mindenki azért jött ide, hogy megtanuljon valamilyen szinten angolul, mert nem nagyon tud, viszont a nyelvismeretre szüksége van. Remélem, nekem is jól fog menni, és esetleg a munkahelyemen is tudom majd hasznosítani, még akár másik munkát is tudok szerezni ennek a segítségével.