Autóverseny győztesnek grillparty jár

Testvérem nagy autóversenyző, imádja az autókat és a száguldást is. Persze a család nagyon félti, mivel azért ez nem a legveszélytelenebb sport. A legutóbb épp egy nagyobb országos futamra készült, melyben az első három helyezettnek lehetősége van kijutni az európai futamra. A testvérem még elég fiatalnak számít a mezőnyben, azonban annál tehetségesebb. Én úgy jósoltam, hogy esélye van arra, hogy bekerüljön az első három helyezett közé. A versenyt megelőző napokon már folyamatosan gyakorolt, lehetőségük volt a pályán napjában többször is gyakorolni. Maga a helyszín, ahol a futamot rendezték, nem esett messze a házunktól. A szüleimmel azt találtuk ki, hogy akárhányadik helyen is végez Marci, mindenképpen megünnepeljük valahogy. Mivel egyre szebb az idő, és a verseny napjára is szinte nyári időt jósoltak, úgy döntöttünk, egy kis kerti sütögetés, grillezés lenne a legjobb. Gyerekkorom óta imádtuk az ilyen kültéri családi összejöveteleket. Viszont jól meg kellett szervezni az egészet, hiszen mindenképpen élőben szerettünk volna szurkolni a testvéremnek a helyszínen. Így úgy döntöttünk, hogy előre bepácoljuk majd a húsokat, és előkészítjük a sütögetéshez szükséges dolgokat. Így miután hazaérünk, már csak ki kell őket sütni, amiben mi, gyerekek is szeretünk segédkezni.

Apukám emlékezett rá, hogy van itthon egy PB gázpalackunk, de nem volt benne biztos, hogy még használható. Meg is találta, és azt mondta, ezt csupán néhány éve rendeltük, még a nagymamám születésnapjára, amikor szintén a kertben sütögettünk. A tárolásra odafigyelt, hiszen a hőmérséklet a gáz nyomására hatással van, és a jogszabály is úgy írja elő, hogy olyan helyen érdemes tárolni, ahol robbanás esetén a tartószerkezet nem sérül komolyan. Apukám ért az ilyesmikhez, így nem is féltem attól, hogy nem a megfelelő módon tárolta a gázpalackot.

Viszont kicsit megijedtünk, mivel PB gáz cserére volt szükség, azonban az idő sürgetett minket, a verseny két héten belül került megrendezésre. Gyorsan el is kezdtünk keresgélni az interneten, hogy hol találunk lehetőséget PB gáz cserére. Mindenképpen arra törekedtünk, hogy kedvező áron jussunk hozzá, egy megbízható cégtől. Találtunk is egy oldalt, ahol azt írták, hogy gázcseretelep raktárból szállítanak gázpalackokat. Szerencsére van lehetőség PB gáz cserére is, 11.5 kg-os és 23 kg-os palackokat lehet rendelni. A kiszállítással kapcsolatban azt írták, hogy igyekeznek nagyon gyorsak lenni, az is előfordult már például, hogy valaki szinte egyből hozzájutott egy gázpalackhoz, mivel a rendelés felvételekor épp a közelben jártak. Budapestre és a környékre szállítanak, ami nekünk pont megfelelő, mivel mi Dunakeszin lakunk. Apukám fel is hívta őket, és azt ígérték, hogy a jövő hét elején kiszállítják a palackot. Így már semmi nem állt annak az útjában, hogy megrendezzük a testvérem megünneplésére a sütögetést. Már csak abban reménykedtünk, hogy minél jobb helyezést fog elérni a versenyen.

A PB gáz cserére meg is történt a verseny hetén, a cég megbízhatóan és gyorsan szállított. A cserekor felhívták a figyelmünket, hogy nagyon figyeljünk arra, hogy csak annyit szabad beletölteni, amekkora a palack súlya, hiszen ha túltöltik, robbanásveszélyes. A palackon van egy nettó tömegszám, ami azt jelzi, hogy mekkora a súlya a gáz nélkül. Viszont mivel a palack folyamatosan vékonyodik, oda kell figyelni erre. El is mentettük a weboldalukat, ugyanis manapság meg kell becsülni, ha megbízható és precíz emberekkel kerülünk kapcsolatba. Mivel nálunk nem ritka a kinti sütögetés, főzés, gyakran használunk PB gázpalackot, és szerencsére a helyes tárolása is megoldott.

Büszkén állíthatom, hogy az ünneplés nagyon is helyénvaló volt, ugyanis Marci a versenyen az első helyen végzett! A legtöbb versenyző számára meglepetést okozott, hogy egy fiatal újonc ilyen képességekkel rendelkezik. Biztosak vagyunk benne, hogy joggal vesz részt az európai futamon, és hogy a kitartás és a szorgalmas munka ezúttal is meg fogja hozni gyümölcsét. Az ünneplés nagyon jól sikerült, a testvérem nagyon boldog volt, hogy külön rendeztünk számára egy kis meglepetést. Elmeséltük neki a PB gázpalack történetét is, hogy szűkös határidőn belül kellet megoldanunk a töltést, de sikerült. A sütögetés egészen estig tartott, az idő csodálatos volt és így egy igazán szuper és emlékezetes napot töltöttünk el együtt.