Autósüldözés a Katicabogár játékok nyomában

Amikor a versenyautómmal a közúton járunk, mindig nagy feltűnést keltünk. A sportkipufogó miatt mély hangú az autó, a színes festések, rajtszámok azonnal feltűnnek bárkinek, a légterelők végképp szokatlanná teszik a látványt… Egy szóval, ritkán van olyan, hogy nem vesznek észre bennünket.

Az autó látványa mindenkiből más reakciót szokott kiváltani. A gyerekek csodálkozva néznek. A lámpánál megálló vagány srácok versenyezni próbálnak velem, a nagymamák a fejüket csóválják, amikor meglátják a tiritarka járgányt.

A legfurább reakciót viszont szerintem most hétvégén csikartuk ki két, tündéri kislány anyukájából. Konkrétan egy autós üldözésbe keveredtünk. Persze nyugalom… Negyven kilométer per óránál senki nem ment gyorsabban.

Katika és a Katicabogár játékok

Katika a párom keresztlánya. Most négy éves, igazi, szőke, fürtös hercegnő, mind a ketten imádjuk.

Katika – nomen est omen – hatalmas Katicabogár és Feketemacska rajongó. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy ekkora természetbarát, és még válogat is: Katicabogár és Feketemacska egy rajzfilm szereplői. Ha jól tudom, a rajzfilm annyira már nem mai darab, a Miracolous filmet Katika már csak DVD-n ismeri. Viszont betéve tud mindent róla. El sem hiszem, hogy csak négy éves… Mire nem emlékszik!

A negyedik születésnapjára sem kellett neki más. Csak Katicabogár játékok!

Hetek óta jártuk a játékboltokat, de rendes figurákat nem találtunk. Rajzfüzetet, tollat nem szerettünk volna venni, azt gondoltuk, ehhez kicsi még. Babából rengeteg van, butuska, rossz minőségű játékot nem szerettünk volna.

Megvan a fogás!

Már kezdtük feladni a dolgot. És akkor… A szombati bevásárlás alkalmával éppen kihajtottunk a parkolóból az egyik nagyáruháznál, amikor a párom az előttünk haladó autó kalaptartóján meglátta, amit kerestünk. Katicabogár játékokat!

Ijedtemben egy kicsit odaléptem a gáznak. Szerencsére a kuplungon maradt a lábam, így csak a motor bődült fel. Az anyuka az előttünk lévő autóból hátranézett, és látszott rajta, hogy hirtelen azt sem tudta, mi tévő legyen: hátulról egy hatalmas versenyautó fe-nye-ge-ti!

A helyzeten semmit nem segített, hogy a párom már nagyon izgult az anyósülésen. Kövesd, kövesd! Meg kell kérdeznünk, honnan vette ezeket a játékokat!

Szerencsére úgy tűnt, az autó csak a másik közeli áruház felé tart… Úgyhogy rátapadtunk a lökhárítóra és kettes fokozatban követtük! Száguldás! Szegény anyuka csak nézett a visszapillantó tükörben, vajon mit szeretne tőle ez a nagy kocsi…

Hogy erre nem gondoltunk!

Amikor az anyuka beállt a parkolóba, óvatosan mellé álltam a kocsival. Igyekeztünk úgy kiszállni, hogy ne ijesszük meg… Persze szegényre így is rátört a frász. A biztonság kedvéért a párom állt meg beszélgetni vele… Kettőnk közül mégis csak ő néz ki barátságosabban.

Megtudtuk, hogy a Katicabogár játékok egy webáruházból származnak. Szegény hölgyet, akit egyébként Mártinak hívnak, szerintem ekkor érte a második sokk, mert én hirtelen felkiáltottam: Hogy erre eddig nem gondoltunk! Micsoda marhaság!

Mivel egyre furcsább volta helyzet, kénytelenek voltunk megmagyarázni, hogy mi történt. Ezen aztán mindannyian jót nevettünk, szerencsére Mártinak is van egy kislánya meg egy kisfia, úgyhogy abszolút megértette, mi történik velünk. Az autót is megnéztük közösen, megbeszéltük, hogy a tanácsért cserébe egyszer megyünk egy kört a pályán a gyerekekkel – szívesen szereznék egy ilyen életre szóló élményt nekik.

A tanács bejött

Márti tanácsa nagyon bejött nekünk: a webáruházban tényleg szuper kínálat volt, nagyon igényes játékokat találtunk. 20 ezer forint felett a kiszállítás is ingyenes, úgyhogy Katika két-három születésnapjára előre bevásároltunk, sőt, strandlabdát meg frizbit is rendeltünk a nyári pancsoláshoz.

A biztonság kedvéért egy-két játékautót is beszereztünk… Hátha egyszer kisfiunk születik. Addig meg játszunk mi. Mégis csak biztonságosabb, mint a parkolóban zajló autós üldözés…